Miljöpolicy på Kök 11

Kök11 arbetar aktivt med miljöfrågor. Alla medarbetare bidrar till miljöarbetet för en hållbarare utveckling och ett bättre samhälle.

Vår miljöpolicy 2017:

Vårt mål är att all vår personal ska vara delaktiga i vårt arbete att bli mer miljömedvetna. Detta gör vi igenom att bland annat:

  • Minimera vårt avfall genom en bra sopsortering och minimerat svinn.
  • Minska vår energianvändning genom att succesivt byta ut belysning mot LED.
  • Välja miljöanpassade kemikalier och se över vår förbrukning av dessa.
  • Då vi är KRAV certifierade, fortsätta jobba aktivt med att styra våra inköp mot KRAV-
    och klimatsmarta varor. Öka med 2% per år.
  • Vi undviker produkter som innehåller genmanipulerade ämnen eller råvaror.
  • Vi serverar inte fiskarter som är rödlistade enligt Världsnaturfonden.
  • Undvika halvfabrikat och använda så lite tillsatser som möjligt.
  • Vi strävar efter att jobba med säsongsanpassade råvaror.
  • Öka andelen vegetabilier med 5% i våra menyer, servera mindre kött, fågel och fisk på tallriken
  • Ersätta pappersutskrifter med digitala medier
  • 50% av faktureringen skall skickas via E-faktura