Miljöpolicy på Kök 11
Kök11 arbetar aktivt med miljöfrågor. Alla medarbetare bidrar till miljöarbetet för en hållbarare utveckling och ett bättre samhälle.
Vår miljöpolicy 2017:
Vårt mål är att all vår personal ska vara delaktiga i vårt arbete att bli mer miljömedvetna. Detta gör vi igenom att bland annat:
- Minimera vårt avfall genom en bra sopsortering och minimerat svinn.
- Minska vår energianvändning genom att succesivt byta ut belysning mot LED.
- Välja miljöanpassade kemikalier och se över vår förbrukning av dessa.
- Då vi är KRAV certifierade, fortsätta jobba aktivt med att styra våra inköp mot KRAV-
och klimatsmarta varor. Öka med 2% per år. - Vi undviker produkter som innehåller genmanipulerade ämnen eller råvaror.
- Vi serverar inte fiskarter som är rödlistade enligt Världsnaturfonden.
- Undvika halvfabrikat och använda så lite tillsatser som möjligt.
- Vi strävar efter att jobba med säsongsanpassade råvaror.
- Öka andelen vegetabilier med 5% i våra menyer, servera mindre kött, fågel och fisk på tallriken
- Ersätta pappersutskrifter med digitala medier
- 50% av faktureringen skall skickas via E-faktura